Even voorstellen

Wij zijn Hein en Carolien de Vries woonachtig in Weststellingwerf. Samen hebben wij 4 kinderen, 3 dochters en een zoon. Sinds september 2020 zijn wij de eigenaar van het mooie pand in de grote Veenpolder. Jaren lang reden wij langs het bijzonder mooie pand, wat door weinig onderhoud snel achteruit ging. Enkele jaren geleden zeiden wij tegen elkaar, als we dat ooit op zouden kunnen knappen… En ja hoor, nu staan we er voor. Een gemeentelijk monument, met heel veel uitdagingen. Eind 2020, begin 2021 hebben we het pand vooral leeg gehaald en gekeken naar de mogelijkheden. Een ruim terras opgezet, een keuken gemaakt in een zeecontainer en het Zweedse gebouw waar vroeger de stal stond opgeknapt en naar onze smaak ingericht. In de zomer van 2021 hebben we ons gericht op het opzetten van ons eetcafé. Onze passies zijn verbouwen, lekker kokkerellen, eten en vooral gezelligheid om ons heen. Hein is een echte Bourgondiër en vind het bereiden van vlees een heerlijkheid. Carolien is gek op lekkere soepjes, groentes en taart bereiden. We hebben een eenvoudige kaart, met goede kwaliteit eten. Om meer bekendheid en aanloop te krijgen zijn we tevens gestart met het afhalen van friet, snacks en ijs.

Met de helpende hand van onder andere de kinderen, proberen wij er een mooie plek van te maken voor iedereen van jong tot oud.

Ook honden zijn toegestaan, mits zij rustig en vriendelijk zijn in de omgang.

Verbouwing:
Eind 2022/begin 2023 gaan we met de nodige hulp van de vakmannen een start maken aan de renovatie van het oude pand. De mogelijke muren en plankenvloer zijn uit het pand gehaald, de stelpalen zorgen voor de stevigheid en er is een mooi zandbed gemaakt. De tekenaar en de constructeur hebben een mooi plan klaar en de heiploeg is aan het voorbereiden met bestellen van de palen. De gemeente heeft de plannen goedgekeurd en geeft groen licht om de fundering eind januari te herstellen. Zelfs de plannen voor de indeling en hoe het er straks uit gaat zien, beginnen vorm te krijgen.

Eind 2023/begin 2024 Er zijn 66 heipalen geplaatst, de funderingsvloer is gestort en we zijn begonnen om de binnenmuren te plaatsen. De vergunning is volledig rond en we zijn druk bezig met het opmeten en bestellen van de nodige materialen om de verdiepingsvloer te verstevigen, de ramen te maken en offertes aan te vragen voor het dak. Ook voor het verstevigen en herstellen van de muren hebben we een specialist gevonden die ons kan helpen om het pand weer in oude glorie te herstellen.

Maar nu eerste weer door in het zijgebouw (vroeger genaamd Vuurvlinder) om de gasten weer te voorzien van de nodige lekkere gerechten en drankjes.

Wij zijn weer geopend!

Voor informatie of reserveringen, kunt u bellen/appen of mailen.
Tel: 06-27334423  Mail: veehandelspanga@gmail.com.

We zullen proberen u zo snel mogelijk antwoord te geven.

Hartelijke groeten, Hein en Carolien